To, że się nie pracuje, wcale nie oznacza próżnowania. Ostatnio produkuję domowe alkohole. Podaję dziś przepis na wódkę kokosową, jej zaletą jest to,że szybko się robi. Tydzień i jest gotowa. Smakuje całkiem dobrze, jest mocniejsza od malibu i dużo tańsza, wódki wyszło ponad 1L, a koszt przygotowania, to 9 euro. A oto przepis, znalazłam go na stronie: www.palcelizac.pl i trochę go zmieniłam:
składniki: | 300 g wiórek kokosowych 250 ml skondensowanego niesłodzonego mleka 250 ml skondensowanego słodzonego mleka 350 ml "zwykłego" mleka 0,75 l wódki |
przyrządzanie: | Wiórki kokosowe zagotować z mlekiem. Wymieszać z oboma rodzajami mleka oraz z wódką. Odstawić w zakręconym szczelnie słoju na 7 dni. Następnie zlać do butelki, dokładnie wyciskając na sicie wiórki. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz