Coś bardzo szybkiego i prostego. Ryba w sosie chrzanowym. Nie można się wykręcić brakiem czasu, bo przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 45 minut.
Składniki ( na 2 osoby):
-4 filety z ryby ( ryby mającej białe mięso, np. łosoś czy pstrąg się nie nadają)
-brokuł
- gorszek zielony ( pół szklanki)
-jogurt naturalny
- chrzan ( ja wzięłam ze słoika)
-koperek
- 2 łżyki oliwy
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Gotuję brokuła i groszek. Na bardzo niewielkiej ilości oliwy- smażę rybę ( bez żadnych panierek), smażę około 4 minut. Przygotowuję sos- mieszam chrzan z jogurtem, dodaję około 3 łyżki chrzanu, można więcej, zależy czy lubi się ostre czy łagodne dania. Do rybu dodaję sos i duszę ją około 5 minut. Posypuję drobno posiekanym koperkiem.Dodaję soli, pieprzu i ugotowanego brokuła oraz groszek. GOTOWE!
Szybkie, proste i niskokaloryczne. Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz