Hiszpańska jajecznica, czyli huevos revueltos lub po prostu revuelto, charakteryzuje się tym,że ma w sobie dużo wszystkiego, ale najmniej jaj. Nikt też jajecznicy nie je na śniadanie, jest to danie obiadowe lub kolacjowe. Ja nie lubię robić ani jajecznic, ani tortilli, powiem szczerze, lepiej wychodzi to mężczyznom. Zatem kwestie jajeczne pozostawiam Enrique i podaję jego przepis.
Revuelto ( składniki na 2 osoby)
-2 ząbki czosnku
-zielona fasolka szparagowa ( ugotowana) - garść
- garść krewetek bez skórek
- grzybki ( co, kto lubi)
-puszka tuńczyka (mała)
-trochę pokrojonej drobno szynki
-szczypiorek lub pół małej cebulki
- 4 jaja ( małe) lub 3 duże
-oliwa
Czosnek i cebulkę drobno pokroić, podsmażyć, do tego dodać tuńczyka, odcedzonego z oleju, potem grzybki, szynkę, na końcu krewetki i jako ostatnie jajka. Posolić, zamieszać i gotowe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz